Snoeien

Je boom of bomen laten snoeien?

Doe het doordacht en met oog voor de gezondheid van de boom. Landboom adviseert en voert uit.

Begeleidingssnoei

Voor jonge bomen. Om gezond te blijven, heeft geen enkele boom behoefte aan snoei. Wil je de boom ‘begeleiden’ om  op latere leeftijd de gewenste vorm te krijgen, dan helpt begeleidingssnoei.

Met begeleidingssnoei zorgen we ervoor dat de jonge boom een evenwichtig volwassen kroon vormt en bepalen we de gewenste takvrije stamlengte. Door de jonge bomen regelmatig te snoeien, hoef je geen dikke takken te verwijderen. Tegelijk verkleint de kans op snoeiwonden en herstelt de boom sneller.

Uitlichten

Door gericht een aantal takken uit de kroon van de boom te verwijderen, wordt de kroon kleiner en lichter. Met dus minder kans op windval of windbreuk. Uitlichten gebeurt bij oudere bomen uit veiligheids- of esthetische overwegingen.

Vormsnoei

Wil je een bepaalde vorm in je boom? Bijvoorbeeld voor leibomen, knotbomen en dakbomen. Dan is het belangrijk om de boom regelmatig te snoeien om de gewenste vorm te behouden.

In functie van de gezondheid van de boom raadt Landboom aan om de vormsnoei vanaf de jeugdfase van de boom correct en op regelmatige basis uit te voeren.

Vragen over het snoeien van bomen?

Contacteer ons. We helpen je met plezier voort.